Näin valitset kokosi

Jokaisen tuotteen kohdalla on kunkin valmistajan oma suuntaa-antava kokotaulukko ja tuotteen kuvauksessa on yleensä myös tietoa tuotteen koosta, ts. vastaako tuote kokoaan ja joustaako tuote paljon. Englantilaiset koot vastaavat suomalaisia kokoja näin: koko 10/S/36, koko 12/M/38 ja koko 14/L/40 jne. tuotteesta riippuen.

Varminta on, jos otat itseltäsi mitat, niin on helppoa tarkistaa sopiva mekon koko taulukosta. Ota rinnanympärysmitta korkeimmalta kohdalta hyvät liivit päällä, vyötärömitta kapeimmalta kohdalta ja lantionmitta leveimmältä kohdalta. Yleensä kellohelmamekoissa lantionmitalla ei ole juuri merkitystä, koska helmaa on runsaasti. Yleensä vaatteiden mitat on otettu venyttämättä kangasta, joten jos heittoa oman kokosi ja kokotaulukon senttikoon välillä on vain sentti, on koko todennäköisesti sopiva.

On hyvä muistaa, että isomman mekon voi aina pienentää esim. sivusaumoista tai lyhentää helmaa, mutta pientä on vaikea isontaa. Ota yhteyttä myyjättäreen, jos tarvitset apua koon valinnassa.