Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

"Marilyn Monroe (alk. Norma Jeane Baker; 1. kesäkuuta 1926 Los Angeles, Kalifornia – 5. elokuuta 1962 Los Angeles, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä, laulaja ja malli. Monroe on kaikkien aikojen tunnetuimpia filmitähtiä ja seksisymboleita.

Monroen syntymänimi oli Norma Jeane Mortenson, mutta vähän syntymän jälkeen hän sai sukunimeksee
n Baker. Hän otti vuonna 1946 taiteilijanimekseen Marilyn Monroe ja virallisti sen vuonna 1956. Monroella oli rikkinäinen lapsuus, ja hän asui usein orpokodissa ja sijaisvanhempien luona. Hän solmi ensimmäisen avioliittonsa 16-vuotiaana ja aloitti pian uransa mallina, mikä johti ensimmäiseen elokuvasopimukseen vuonna 1946. Hänen varhaiset roolinsa olivat pieniä, mutta hänen suorituksensa elokuvissa Asfalttiviidakko ja Kaikki Eevasta (1950) saivat hyvän vastaanoton. Hänen komediennen kykyjään ylistettiin muun muassa elokuvissa Herrat pitävät vaaleaveriköistä (1953), Kuinka miljonääri naidaan (1953) ja Kesäleski (1955), ja hänestä tuli yksi Hollywoodin kirkkaimmista ja samalla koko maailman palvotuimmista tähdistä." Lainattu Wikipediasta

Kuten monella pikkutytöllä tai nuorella naisella, oli minullakin esikuvani ja ehdottomasti kaunein oli mielestäni Marilyn Monroe. Ala-asteella tein jopa oman Seven Year Itch -mekon tuunaten vanhaa lakanaa ja äitini valkoista mekkoa. Ehdottomasti suosikkini Marilynin elokuvista oli Some Like it Hot eli Piukat Paikat ja se on edelleen suosikkielokuvani. 

Vaatteiden valinnassa tilauksia tehdessäni usein haen tätä Hollywood-glamouria, jotta jokainen meistä voi tuntea itsensä filmitähdeksi.